Kako napraviti napuljsku pizzu: Jednostavno i ukusno
Otkrijte kako napraviti napuljsku pizzu i njene tajne: tanko tijesto, svježa mozzarella i paradajz sos. Jednostavan recept za autentični italijansk...
Sastojci:
250 g lisnatog tijesta
250 g tikvica
250 g svježeg sira
2 čena bijelog luka
3 jaja
so
svježe mljeveni biber
muškatni oraščić
Priprema:
Lisnato tijesto razvaljajte na debljinu oko tri milimetara te ga prebacite u pleh za pečenje obložen papirom za pečenje.
Tikvice nasijecite na vrlo tanke kolutove, posolite i pustite da stoje oko 20 minuta kako bi otpustile višak vode.
Svježi sir pomiješajte s nasjeckanim bijelim lukom, naribanim muškatnim oraščićem i jajima. Posolite i pobiberite te sastojke dobro izmiješatej.
Smjesu sira ravnomjerno rasporedite po tijestu, dodajte tikvice pa pecite pitu u rerni na 170°C oko pola sata.
Izvor: gastro.24sata.hr