Najjednostavnija pita od tikvica i sira

by | 5 Maja, 2020

Sastojci:

250 g lisnatog tijesta
250 g tikvica
250 g svježeg sira
2 čena bijelog luka
3 jaja
so
svježe mljeveni biber
muškatni oraščić

Priprema:

Lisnato tijesto razvaljajte na debljinu oko tri milimetara te ga prebacite u pleh za pečenje obložen papirom za pečenje.

Tikvice nasijecite na vrlo tanke kolutove, posolite i pustite da stoje oko 20 minuta kako bi otpustile višak vode.

Svježi sir pomiješajte s nasjeckanim bijelim lukom, naribanim muškatnim oraščićem i jajima. Posolite i pobiberite te sastojke dobro izmiješatej.

Smjesu sira ravnomjerno rasporedite po tijestu, dodajte tikvice pa pecite pitu u rerni na 170°C oko pola sata.

Izvor: gastro.24sata.hr