Kako napraviti napuljsku pizzu: Jednostavno i ukusno
Otkrijte kako napraviti napuljsku pizzu i njene tajne: tanko tijesto, svježa mozzarella i paradajz sos. Jednostavan recept za autentični italijansk...
Sastojci:
8 jaja
1/2 šolje mlijeka
1/4 kašičice mljevene crvene paprike
2 kašike maslinovog ulja
2 tikvice
1 crvena paprika
1 zelena paprika
1 šolja cherry paradajza (cijele)
1 kašičica suhog origana (može i bosiljka)
1/4 šolje smrvljenog feta sira
so
biber
Priprema:
Zagrijte rernu na 200 stepeni. U veliku zdjelu razbijte jaja, dodajte mlijeko, posolite, dodajte biber i dodajte crvene paprike ako ih koristite. Umutite dok se sve dobro ne izmiješa. Staviti na stranu.
U velikoj tavi za pečenje (otpornu na rernu), zagrijte ulje. Dodajte tikvice, crvenu i zelenu papriku i kuhajte 3 – 5 minuta dok lagano ne omekša. Dodajte paradajz i origano i začinite solju i biberom. U tavu dodajte smjesu od jaja. Kuhajte nekoliko minuta. Dodajte feta sir i stavite tavu u prethodno zagrijanu rernu.
Pecite 15 – 20 minuta. Poslužite toplo!
Ova frittata je vrlo svestrana. Promijenite okus bilo kojim povrćem koje imate pri ruci – dodajte malo svježeg ili osušenog bosiljka i mozzarelle, malo šunke i cheddar… Mogućnosti su beskrajne!
Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images