
Pasta u umaku od brokule
Pasta u umaku od obrokule je idealna kombinacija dobrog ukusa i zdravlja!Berina Kapa, naša food kolumnistica, na jedinstven način donosi recept...
Sastojci:
2 srednje velika batata
2 jabuke
3 kašike kokosovog ulja
1 kašičica soli
2 kašike javorovog sirupa
1 kašičica cimeta
Priprema:
Zagrijte rernu na 220 stepeni. Pleh za pečenje premažite masnoćom po izboru.
Batat operite, ogulite i narežite na kockice. Jabuke nemojte guliti, samo ih dobro operite i narežite na jednake kocke.
Batat prelijte s dvije kašike otopljenog kokosovog ulja, posolite i promiješajte. Pecite 20-ak minuta i promiješajte jednom na sredini pečenja.
Preostalom kašikom ulja prelijte jabuke, dodajte javorov sirup i cimet i promiješajte.
Nakon 20-ak minuta izvadite batat, pomiješajte s jabukama i vratite u rernu.
Povremeno miješajte i pecite 15-20 minuta, sve dok batat ne poprimi smećkastu boju. Javorov će se sirup karamelizovati pa pripazite da ne zagori.
Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images