Recept za bavarsko pecivo: Pecivo sa savršenim okusom
Donosimo vam recept za bavarsko pecivo s hrskavom koricom i mekanom unutrašnjošću, idealno za uživanje kao ukusna užina na okupljanjima Bavarsko p...
Sastojci i priprema pečenog kupusa s jabukovim sirćetom:
1 srednje velika glavica kupusa, odstraniti gornje listove
maslinovo ulje
so
biber
Za preliv:
3 kašike maslinovog ulja
1 kašika meda
2 kašike senfa
1 kašika jabukovog sirćeta
1 kašika soja sosa
Priprema:
Zagrijati rernu na 200 stepeni. Kupus nasjeći na 8 kriški. Na lim obložen papirom za pečenje poslagati kriške kupusa i pokapati ih dobro s maslinovim uljem te posoliti i pobiberiti. Peći 15 minuta s jedne i 15 minuta s druge strane. Kada je kupus pečen, pomiješati sastojke za preliv te kupus izvaditi iz pećnice i pokapati prelivom. Poslužiti odmah! S
astojci i priprema pečenog kupusa sa slaninom:
1 glavica kupusa
maslinovo ulje
so
biber
4 – 5 tankih kriški slanine
Priprema:
Zagrijati rernu na 200 stepeni. Kupus nasjeći na 8 kriški. Na lim obložen papirom za pečenje poslagati kupus i lagano ga pokapati maslinovim uljem te dobro posoliti i pobiberiti. Slaninu nasjeći na manje komade tako da imate isto 8 komada slanine i svaki komad staviti na jednu krišku kupusa. Peći s obje strane oko 15 minuta, odnosno, dok slanina i kupus ne dobiju lijepu boju. Poslužiti odmah!
Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Thinkstock