Kako napraviti napuljsku pizzu: Jednostavno i ukusno
Otkrijte kako napraviti napuljsku pizzu i njene tajne: tanko tijesto, svježa mozzarella i paradajz sos. Jednostavan recept za autentični italijansk...
Sastojci
Za tijesto:
150 g maslaca
prstohvat soli
2 kašike hladne vode
300 g glatkog brašna
1 jaje
Za fil:
500 g svježeg sira
400 g milerama ili kiselog vrhnja
4-5 kockica topljenog sira
150 g feta sira
150 g pečene šunke
200 g domaće kobasice isječene na kolutiće
2 jaja
250 g graška
250 g očišćenog boba
3 komada mladog luka
Priprema:
Najprije napravite tijesto: u posudu stavite brašno, dodajte jaje, so, 2 kašike hladne vode i maslac natrgan na komadiće i umijesite tijesto. Napravite kuglu, omotajte prozirnom folijom i stavite u frižder na sat vremena.
Maslacem namastite kalup, posipajte ga s malo brašna, razvaljajte tijesto i njime obložite kalup. U zagrijanu rernu na 180ºC stavite tijesto da se peče 10 minuta, a u međuvremenu pripremite fil.
Kobasicu narežire na kolutiće, šunku na trakice, luk na kolutiće i sjedinite sa svim sastojcima i dobro izmiješajte. Izvadite tijesto iz rerne i stavite fil na tijesto, vratite u rernu i pecite 30 do 35 minuta na 180ºC.
Kad je pečeno, izvadite iz rerne i ostavite da se malo ohladi prije posluživanja.
Izvor: jutarnji.hr Foto: Marko Miščević