Proha sa špinatom – idealna za užinu na poslu
Koliko god volimo isprobavati nove recepte, nekako se uvijek vraćamo starinskim jelima. Jedno od njih je i proha sa špinatom. Ako nemate puno vrem...
Sastojci (4 porcije)
500 g sardina
1 ljubičasti luk
2 čena bijelog luka
1 jaje
1 vezica peršuna
prezla
sol, papar
ulje za prženje
majoneza ili tartar
4 lepinje
zelena salata i klice
Priprema:
Sardine, luk, bijeli luk i peršun usitnite što je više moguće i zajedno pomiješajte u većoj posudi s 2-3 kašike prezli. Ako vam je smjesa previše vlažna, dodajte još krušnih mrvica. Važno je da od smjese možete oblikovati pljeskavice koje se neće previše lijepiti za ruke.
Pljeskavice dodatno uvaljajte u krušne mrvice i pecite na srednje jakoj vatri dok ne dobiju malo boje. Stavite ih na papirnate ubruse kako bi upili višak masnoće. Poslužite na lepinji koju ste kratko zapekli na istoj tavi.
Na jednu polovicu stavite zelenu salatu i pljeskavicu. Premažite je majonezom ili tartar umakom, pospite klicama (optimalno) i preklopite drugom polovicom lepinje.
Izvor: kaufland.hr