
Pasta u umaku od brokule
Pasta u umaku od obrokule je idealna kombinacija dobrog ukusa i zdravlja!Berina Kapa, naša food kolumnistica, na jedinstven način donosi recept...
Sastojci
500 g brašna
200 ml ulja
200 ml bijelog vina
1 kašičica soli
1 kesica praška za pecivo
3 kašike sitnog sira
1 jaje
50 g susama
50 g maka (nemljevenog)
Priprema:
U dublju posudu staviti brašno, prašak za pecivo, ulje, vino, so i sir, izmiješati i zamijesiti glatko tijesto. Ostaviti da odstoji dva sata u frižideru. Potom tijesto rastanjiti oklagijom da bude debljine jedan cm.
Modlicom napraviti pogačice, poredati ih u pleh obložen papirom za pečenje.
Premazati svaku pogačicu ulupanim jajetom i posuti makom i susamom.
Peći oko 20 minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni Celzijusovih.
Izvor: superrecepti.rs