Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Pileće bijelo meso obariti u slanoj vodi a zatim ga ocijediti, ostaviti da se ohladi i isjeći na kockice.
2. Mladi špinat očistiti, oprati i isjeći na trake, jabuku i celer oguliti i izrendati na krupno rende.
3. Kolutove ananasa ocijediti od suvišne tečnosti i isjeći na kocke, marinirane šampinjone na listove, a orahe krupno isjeckati.
4. Posebno umutiti pavlaku, sok od limuna, senf i majonez, posoliti po ukusu i promiješati.
5. U većoj posudi sjediniti piletinu, jabuku, celer, ananas, špinat i marinirane šampinjone. Salatu preliti pripremljenom smjesom od majoneza i polako promiješati.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept