Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Margarin pjenasto umutiti, dodati jaja i mlijeko te mutiti još 2 min.
2. Zatim dodati mješavinu brašna i praška za pecivo, malo soli i dobro izmiješati.
3. Na kraju dodati rendani kačkavalj i polako promiješati varjačom.
4. Kalup za galete dobro zagrijati pa u njega sipati malo tijesta. Preklopiti i peći dok ne počne da se odvaja od ivica kalupa. Na isti način od preostalog tijesta ispeći još slanih kolačića.
5. Pečene kolačiće poslužiti uz švapski sir i kolutove kobasica.
SAVJET PLUS:
Ukoliko nemate kalup za bakine kolače, tijesto možete ispeći i u tosteru na preklapanje.