Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Kako je napolju još uvijek prilično hladno, a vazduhom se šire prehlade i virusi, svima nam je potrebno toplo okrepljenje poslije napornog dana. Zato supe ovih dana, jednostavno moraju biti sastavni dio vašeg dnevnog menija. Danas smo za vas izdvojili recept, za veoma ukusnu bijelu krem supu:
Sastojci (za 4 osobe):
Priprema:
Zakuhajte litar vode. U kiselu pavlaku dodajte kukuruzno brašno, smješajte ih i dodajte u vodu koja vri. Dodajte kašičicu biljnih začina. Smanjite temperaturu i uz stalno miješanje kuhajte 10-ak minuta. Dodajte malo sjeckanog peršuna i kašiku vinskog sirćeta.
Poslužite sa kukuruznim hljebom, utoplite se i uživajte.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Thinkstock