![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2020/07/gaspaco-paradajz-recept-Getty-600x470.jpg)
Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Za blinise:
Za fil:
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti umućeno jaje, pavlaku, brašno, prašak za pecivo i malo soli po ukusu. Dobro izmiješati i ostaviti u frižideru da miruje 60 min.
2. U teflonskom tiganju ugrijati ulje a zatim pomoću kašike vaditi pripremljenu smjesu i spuštati u gomilicama na vrelo ulje. Pržiti na umjerenoj temperaturi najprije s jedne a potom i s druge strane dok ne porumene. Zatim ih vaditi na papirnu salvetu da upije suvišnu masnoću.
3. Pomoću poslastičarskog džaka na svaki blinis utisnuti malo krem sira a odozgo dekorisati listom goveđe pršute i kolutom šeri paradajza.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept