Bruskete s paradajzom

by | 15 Novembra, 2013

bruskete

Sastojci:

  • 3 kukuruzne kifle
  • 6 većih paradajza
  • 60 g goveđe pečenice
  • 1 kašičica bosiljka
  • 150 g mocarele
  • mješavina začina
  • 100 g putera

Priprema:

1. Kukuruzne kifle isjeći na parčad širine 1,5 cm i premazati ih puterom.
2. Paradajz, mocarelu i goveđu pečenicu isjeći na manje kocke.
3. Sjeckani paradajz dobro ocijediti od suvišne tečnosti pa ga sjediniti s goveđom pečenicom, bosiljkom i začinima po ukusu.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega poslagati premazane kifle. Po kiflama rasporediti sjeckani paradajz s pečenicom, a potom odgore posuti kockice mocarele.
5. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C oko 15 min.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept