Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Na malo ulja propržiti junetinu kako bi promijenila boju. Zatim postepeno dodavati vodu po potrebi i dinstati dok junetina ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, jogurt, ulje, brašno, prašak za pecivo i dobro izmiješati. Dodati dinstano meso, začine po ukusu i polako promiješati.
3. Dublju, užu tepsiju obložiti papirom za pečenje, sipati u nju pripremljenu smjesu za pitu i peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
4. Pečenu pitu ostaviti da se ohladi i potom je isjeći na šnite.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept