Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
100 g svježeg kravljeg sira
60 g mozzarelle
150 g ovčjeg sira
50 g nasjeckanih pistacija
50 g oraha
manja čili papričica
čen bijelog luka
kašika nasjeckanog vlašca
kašičica sušenog bosiljka
Priprema:
Grubo nasjeckajte pistacije i orahe. Svježi kravlji sir pomiješajte s naribanim sirom i mozzarellom. Smjesi dodajte sitno sjeckani bijeli luk, vlašac, čili papričicu, sušeni bosiljak i so. Dodajte pola količine oraha i pistacija, promiješajte pa oblikujte rukama loptice.
Uvaljajte loptice u preostali dio narezanih pistacija i oraha. Posložite ih na poslužavnik ili u ukrasne papirnate košarice te stavite na hladno mjesto.
Desetak minuta prije posluživanja izvadite ih na sobnu temperaturu.
Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images