Čorba od bundeve sa čilijem i đumbirom by 24Kitchen

by | 3 Januara, 2013

Sastojci:

  • 1 mala bundeva
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 češanj bijelog luka
  • 2 crvene čili paprike
  • 1 cm svježeg đumbira
  • 900 ml bujona
  • maslinovo ulje
  • malo maslaca
  • so i biber
  • kokosovo mlijeko ili vrhnje
  • svježi korijander

Način pripreme:

1. Prepolovite bundevu, očistite od semenki i zasjecite nožem. Lagano začinite solju, biberom i maslinovim uljem. Pecite bundevu na 200 stupnjeva oko pola sata. Uz bundevu stavite da se ispeče i češanj bijelog luka.

2. Isjeckajte luk na sitno i dinstajte na maslinovom ulju s malo maslaca dok ne omekša. Dodajte pečeni bijeli luk i sitno narezane čili paprike, ali malo sačuvajte za uras. Dodajte unutrašnjost pečene bundeve i narendajte đumbir. Dodajte bujon i promiješajte. Ostavite da lagano kuha.

3. Čorbu ispasirajte u blenderu i vratite u lonac. Začinite solju, biberom i sokom od limuna.

4. Čorbu servirajte u činijama, ukrašenim naseckanim čili paprikama, kašikom kokosovog mlijeka i svježim korijanderom.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen