Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Način pripreme:
1. Kuhajte pet minuta oljušten i krupno sečen krompir, iscijedite ga i rastresite.
2. Oljuštite i isjecite na polovine luk, ostavljajući i dio stabla.
3. Istucajte ruzmarin, izgnječite bijeli luk.
4. Tepsiju jako zagrejte u rerni. Izvadite je i u nju stavite grudvu margarina i ulje. Zatim ubacite ruzmarin, listove lovora, luk i krompir. Odozgo stavite bijeli luk i začinite solju i biberom. Fino promiješajte. Sipajte pola flaše balzamiko sirćeta. Fino promiješajte.
5. Povrće pecite jedan sat na temperaturi od 200 stepeni.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen