![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2020/07/gaspaco-paradajz-recept-Getty-600x470.jpg)
Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Za paniranje:
Način pripreme:
1. Odstranite koru s nekoliko kriški kruha i rukama razmrvite u mrvice. Ostavite ih da se suše 20 minuta.
2. Svo povrće stavite u blender i sitno isjeckajte. Dodajte isjeckanu mirođiju i peršun, pa zatim začine.
3. Povrće izmiješajte s 2/3 od kuhane riže. Ostatak riže zgnječite viljuškom i zajedno s jajem dodajte u smjesu. Tako će se bolje spojiti sastojci.
4. Oblikujte male ćufte. Uvaljajte ih u brašno, a zatim u razmućeno jaje i na kraju u prezle. Poređajte ih u pleh, na papir za pečenje i malo ih poprskajte uljem.
5. Ispecite ćufte u ugrijanoj rerni dok se prezle ne zapeku.
6. Poslužite ih kao prilog ili glavno jelo uz mliječni sos s bijelim lukom.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen