![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2020/07/gaspaco-paradajz-recept-Getty-600x470.jpg)
Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Foto: Guliver/Thinkstock
Sastojci:
250 g mladog sira
200 g malina
prstohvat bibera
Priprema:
1. U dubljoj posudi ispasirati maline pa dodati mladi sir i nastaviti sa miješanjem, kako bi se dobila što kremastija masa.
2. Na kraju, začiniti sa malo bibera i promiješati.
3. Izručiti u posudu i poslužiti.
Savjet: Umjesto mladog sira može se koristiti krem sir, a maline se mogu zamijeniti marmeladom od malina ili svježim jagodama. Biber nije neophodan, ali daje posebnu čar ovom namazu. Čuvati u frižideru 2-3 dana i poslužiti uz dvopek, krekere, kao predjelo ili uz hranu koja je preostala nakon vikenda ili bogatog ručka.
IZVOR: POŠALJI RECEPT