Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
500 g svježe boranije
3 kašike lanenog brašna
kašičica morske soli
prstohvat bibera
kašika ulja od koštica grožđa ili maslinovog ulja
Priprema:
Zagrijati reru na 200 °C. Oprati i odsjeći vrhove i peteljke sa mahuna boranije,
a zatim ih pomiješati sa ostalim sastojcima u jednoj činiji.
Obložiti tepsiju papirom za pečenje i redati boraniju.
Peći u zagrijanoj rerni 15-20 minuta, ili dok boranija ne postane braonkasta i hrskava. Servirati sa umakom po želji i poslužiti.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU LJEKOVITO BILJE BiH!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/Ljekovito-bilje-BiH
IZVOR: LJEKOVITO BILJE