
Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
2 jajeta
50 ml maslinovog ulja
50 ml meda
100 grama pirea od bundeve
2 kašičice zgnječene banane
smeđi šećer
prstohvat soli
2 kašičice praška za pecivo
cimet
pola šoljice vode
šoljica zobenih pahuljica
100 grama bademovog brašna
250 grama brašna
Priprema:
Zagrijte rernu na 180 Celzijusa i stavite kalup za hljeb.
Pomeijšajte jaja s bundevom, bananom, medom i maslinovim uljem. Dodajte šećer, prašak za pecivo, so, cimet i promiješajte.
Dodajte zobene pahuljice, bademovo brašno i brašno i hljeb pecite 40 minuta.
Izvor: b92.net Foto: Pixabay