
Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Ovaj ukusni umak, pravi je američki dodatak burgerima, a jednostavno se priprema i kombinuje sa svim vrstama mesa. Danas vam donosimo recept za njegovu pripremu, kako biste ga uvijek imali u frižideru, spremnog za serviranje uz glavno jelo.
Sastojci:
Priprema: U posudu sipajte kečap, majonezu, dodajte papriku i kisele krastavce. Zatim dodajte nasjeckane crveni i bijeli luk, jaja i sirće. Sve dobro izmiješajte i probajte. Dodajte prstohvat soli i alevu papriku, a po potrebi možete dodati i više. Umak možete držati u plastičnoj ili staklenoj posudi, spremiti u frižider na nekoliko dana i koristiti po potrebi. Savršeno će ići uz sve vrste mesa, i biće sastavni prilog vašem glavnom jelu.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Thinkstock