
Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Način pripreme:
1. Maslac mutite dok no nastane pjena i dodajte jaje. Začine promiješajte s brašnom koje ste prethodno
prosejali s praškom za pecivo i solju.
2. Brzo umjesite mekano tijesto i ostavite ga na hladnom dok pripremate krem od ribe. Ako je jaje veće, možda ćete morati da dodate još malo brašna.
3. U dublju posudu stavite prethodno ocijeđenu ribu, crni luk i češnjak. Pasirajte dok ne nastane gladak krem. Stavite majonez i hljebne mrvice. Promiješajte i dodajte začine.
4. Razvucite tijesto i isjecite ga na tanke trake, široke 1 cm, a duge 15 cm. Uvijte ih u spiralne fišeke i pecite dok ne dobiju boju, u prethodno ugrijanoj rerni na 170 stepeni.
5. Ohlađene fišeke napunite ribljim kremom pomoću šprica sa tankim nastavkom.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen