Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
300 g tjestenine
3 paradajza
200 g mozzarele
50 g maslaca
6 jaja
100 ml mlijeka
1 žlica vlasca
sol, biber
Priprema:
Tjesteninu skuhati i prohladiti. Paradajz i sir nasjeći na manje kockice. Jaja umutiti pjenjačom, dodati mlijeko i začine. Vatrostalnu posudu premazati tankim slojem maslaca. Pomiješati tjesteninu sa paradajzom i sirom, dodati umućena jaja. Sve istresti u pripremljenu vatrostalnu posudu, poravnati i peći u rerni na 200 stepeni 30 minuta.
Poslužiti uz mladi luk ili jogurt po želji.
Izvor: recipeci.com