![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2020/07/gaspaco-paradajz-recept-Getty-600x470.jpg)
Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Foto: Pošalji recept
Sastojci:
9 krupnih jaja
100 ml mlijeka
nekoliko cvjetova brokule
1 crvena paprika roga
3 struka mladog luka
150 g mocarele
80 g kulena
so, biber
ulje
Priprema:
1. U dubljoj posudi umutiti jaja s malo mlijeka i prstohvatom soli.
2. Cvjetove brokule isjeći na manje komade, mladi luk i crvenu papriku očistiti i isjeći na kolutove, kulen i mocarelu na kockice.
3. U teflonskoj tavi na malo ulja propržiti polovinu mladog luka i paprike. Rasporediti cvjetove brokule pa preko njih sipati smjesu od jaja i mlijeka.
4. Preko jaja posuti preostalu papriku i mladi luk, a potom dodati kačkavalj i mocarelu. Pržiti nekoliko minuta dok donja korica ne porumeni.
5. Dok se jaja prže, ugijati rernu i podesiti da radi samo gornji grijač. Polupečenu fritatu ubaciti u rernu i nastaviti s pečenjem oko pet minuta dok korica ne porumeni.
IZVOR: pošalji recept