Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Foto: StockFood
Pošalji recept
Sastojci:
8 šampinjona
300 g špinata
100 g integralne riže
300 ml vode
1 glavica crvenog luka
1 čen bijelog luka
so, biber
ulje
Priprema:
1. Gljive očistiti i skinuti im drške, pa ih sitno isjeckati. Špinat oprati i kratko obariti, pa ocijediti i sitno isjeckati. Integralnu rižu skuhati.
2. Crveni i bijeli luk očistiti i isjeći na kockice pa propržiti na malo ulja. Pred kraj dodati isjeckane gljive.
3. U proprženi luk dodati špinat i rižu, začiniti i sve dobro promiješati.
4. Na pleh obložen papirom za pečenje staviti gljive i peći u ugrijanoj rerni na 200°C oko petnaestak minuta.
5. Izvaditi ih i napuniti pripremljenim filom pa vratiti na kratko u rernu, da se zapeku.
IZVOR: POŠALJI RECEPT