Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. U dubljoj posudi umutiti jaja, jogurt, griz, prašak za pecivo i sitan sir. Dodati malo soli po ukusu i promiješati.
2. Uzeti heljdinu koru pa duž jednog kraja rasporediti malo fila i urolovati. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još rolni. Svaku rolnu presjeći na četiri dijela da bi se dobili manji komadi.
3. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i poslagati u nju rolnice.
4. Posebno umutiti mlijeko i pavlaku za kuhanje pa dobijenom smjesom preliti rolnice. Peći ih u zagrijanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumene. Pečenu piti izvaditi iz rerne pa prekriti suhom krpom i ostaviti da se prohladi kako bi kore omekšale.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept