Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
SASTOJCI:
Za tijesto:
3 jaja
500 ml mlijeka
100 ml vode
100 g heljdinog brašna
200 g bijelog brašna
so
Za fil:
500 g svježeg sitnog sira
3 jaja
1 dl ulja
1 dl mlijeka
2 dl pavlake
1/3 praška za pecivo
PRIPREMA:
1. Od navedenih sastojaka umutiti tijesto za palačinke i ispeći ih.
2. Pomiješati sastojke za fil.
3. Nauljiti tepsiju pa slagati red palačinki pa red fila i slaganje završiti sa filom.
4. Peći 30 minuta na 220 stepeni.
Prijatno!
(Recept Slađane Bulatović iz Brčkog)
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom djelu pošaljete na mejl [email protected] ili poštom na adresu Vrazova 1, 71000 Sarajevo – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
www.facebook.com/Posalji-recept-BiH
IZVOR: POŠALJI RECEPT