Hrskave bruskete s batatom

by | 12 Septembra, 2018

Sastojci: 

1 batat
2 kašika maslinovog ulja
200 g kozjeg sira
2 kašuke sjemenki bundeve
1 čen bijelog luka
hljeb
So, biber

Priprema: 

Rernu zagrijte na 180 stepeni.

Ogulite batat pa ga nasjeckajte na male komadiće. Ubacite ga u posudu i začinite maslinovim uljem, protisnutim bijelim lukom, solju i biberom. Prebacite na papir za pečenje i pecite u rerni dok ne postanu meki, oko 40 minuta. Kad je gotov, zagrijte tavu na srednjoj vatri, a hljeb s obje strane premažite maslinovim uljem. Hljeb tostirajte na tavi dok ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju.

Svaku krišku premažite kozjim sirom i pospite pečenim batatom i usitnjenim sjemenkama bundeve. Poprskajte s još malo maslinovog ulja i poslužite toplo.

Foto: fooduzzi.com