Hrskave bruskete s batatom

by | 2 Septembra, 2019

Sastojci:

1 batat
2 kašika maslinovog ulja
200 g kozjeg sira
2 kašike bundevinih sjemenki
1 čen bijelog luka
hljeb
so, biber

Priprema:

Rernu zagrijte na 180 stepeni.

Ogulite batat pa ga nasjeckajte na male komadiće. Ubacite ga u posudu i začinite maslinovim uljem, protisnutim bijelim lukom, solju i biberom. Prebacite na papir za pečenje i pecite u rerni dok ne postanu meki, oko 40 minuta.Kad je gotov, zagrijte tavu na srednjoj vatri, a hljeb s obje strane premažite maslinovim uljem.

Hljeb tostirajte na tavi dok ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju. Svaku krišku premažite kozjim sirom i pospite pečenim batatom i usitnjenim sjemenkama bundeve.

Poprskajte s još malo maslinovog ulja i poslužite toplo.

ljepotaizdravlje.ba