Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Za tijesto:
Za sir s mentom:
Način pripreme:
1. U posudi prokuhajte vodu, maslac, šećer i so. Dodajte svo brašno odjednom i snažno miješajte dok ne nastane glatka i meka kugla tijesta.
2. U ohlađeno tijesto dodajte jedno po jedno jaje miješajući mikserom.
3. Maslacem dobro premažite dno kalupa za mafine. U svaki kalup dodajte kašikicu tijesta i prstom razmažite tijesto u tanak sloj po dnu i stranicama.
4. Ugrijte rernu na 180 stepeni i pecite korpice dok ne porumene. Ako stavite deblji sloj tijesta dobićete dublje korpice.
5. Promiješajte kravlji sir iz salamure i kiselu pavlaku i dodajte usitnjenu mentu.
6. Ispečene korpice napunite nadjevom i poslužite.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen