Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Mrkvu oguliti i skuhati u slanoj vodi, procijediti je i narezati na štapiće. Kisele krastavce također ijseći na štapiće.
2. Jaja obariti, oljuštiti ih i isjeći na kolutove.
3. U mlak jogurt dodati želatinu u prahu i promiješati.
4. U pravokutnu vatrostalnu posudu sipati malo pripremljene smjese od želatine. Nanijeti listove praške šunke i opet sipati malo želatine. Poslagati mrkvu i sipati malo želatine. Nanijeti kisele krastavce i zaliti sa malo želatine. Na kraju poređati kolutove jaja i sipati ostatak želatine.
5. Pripremljenu masu ostaviti u frižider da se stvrdne, zatim isjeći na kocke i poslužiti.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept