Jogurt pita

by | 12 Maja, 2013

Sastojci:

  • 500 g tankih kora za pitu
  • 6 jaja
  • 6 dl jogurta
  • 1 dl ulja
  • 2 dl pavlake
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 veza vlašca
  • 0,5 dl mlijeka
  • 150 g suvog vrata, so

Priprema:

1. Umutiti jaja, jogurt, pavlaku, prašak za pecivo i malo soli po ukusu.
2. Suvi vrat i vlašac sitno isjeckati.
3. Tepsiju nauljiti i obložiti dvijema korama za pitu tako da krajevi padaju preko ivica tepsije. Posebno dvije kore izdvojiti i ostaviti sa strane.
4. Preostale kore poprskati uljem i blago naborati kako bi dobile izgled ”harmonike” te ih slagati jednu do druge prijeko donjih kora.
5. Naborane kore posuti vlašcem i suvim vratom a zatim preliti pripremljenom smjesom od jaja.
6. Krajeve donjih kora presaviti ka unutra pa celu pitu prekriti izdvojenim korama i ušuškati.
7. Gornje kore prijemazati mješavinom mlijeka i ulja. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Zatim prekriti folijom i nastaviti sa pečenjem dok se sredina ne ispeče.

Izvor: Dobra hrana