Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Pripema:
1. Francusku kiflu isjeći na kolutove širine 1 cm, salatu oprati i iskidati na manje komadiće. Papriku sitno isjeckati, a svaki list praške šunke uzdužno isjeći na 3 trake.
2. U švapski sir dodati mješavinu začina i kari po ukusu, dobro izmiješati, te staviti u poslastičarski džak.
3. Kolutove kifle premazati puterom i prekriti komadićem zelene salate, pa na svaki posebno poslastičarskim džakom istisnuti manju gomilicu mješavine sira i karija.
4. Trake praške šunke uviti kako bi se dobio izgled ruže, pa ih utisnuti u sir.
5. Svaki kolut kobasice uviti u fišek i utisnuti ih u fil pored ruže.
6. Gotove kanapee posuti sjeckanom paprikom i kukuruzom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept