Kaneloni sa sirom i šunkom

by | 1 Novembra, 2013

kaneloni

Sastojci:

  • 20 kanelona
  • 250 g sitnog sira
  • 150 g mocarele
  • 350 g mladog sira
  • 150 g suhog vrata
  • 300 g pelata paradajza
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 30 g parmezana, bosiljak
  • 2 češnja bijelog luka
  • 50 g brašna
  • 6 dl mlijeka
  • 50 g putera
  • mješavina začina

Priprema:

1. U posudi sjediniti sitan sir, mocarelu prethodno izrendanu na krupno rende, izmrvljeni mladi sir i sitno sjeckani suhi vrat. Dodati začine po ukusu i promiješati.
2. Dobijeni fil sipati u poslastičarski džak bez ukrasnog završetka i pomoću njega filom napuniti kanelone.
3. Izmiksati pelat paradajza, bijeli luk, maslinovo ulje, bosiljak i začine po ukusu.
4. Posebno u šerpi otopiti puter, a zatim dodati brašno i kratko propržiti. Potom uz neprestano miješanje postepeno dolijevati mlijeko dok se smjesa ne zgusne. Začiniti po ukusu.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju sipati smjesu od paradajza. Poslagati punjene kanelone i zaliti ih bešamel sosom. Peći u zagrijanoj rerni na 200ºC dok ne porumene. Pred kraj pečenja posuti parmezanom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept