Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Način pripreme:
1. Praziluk isjeći na kockice, a šampinjone na listove.
2. Na malo ulja propržiti praziluk kako bi omekšao, a zatim dodati šampinjone i dinstati na umjerenoj temperaturi dok pečurke ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati začine po ukusu.
3. Kada se dinstano povrće ohladi, dodati jaja, pavlaku, rendani kačkavalj i promiješati.
4. Kalupe za mafine nauljiti pa ih obložiti pečenim palačinkama (krajeve po potrebi skratiti).
5. Palačinke napuniti filom od povrća i jaja. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC dok fil ne porumeni (ukoliko vrhovi palačinki počnu da tamne, prekrite ih folijom).
Izvor: Dobra hrana