Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Za sos:
Način pripreme:
1. Stavite činiju preko tijesta i isjecite dva kruga. Postavite oba kruga u plitak pleh, prekriven papirom za pečenja.
2. Izgnječite buđavi sir i premažite njime tijesto. Pospite listićima origana. Isjecite smokve na četvrtine i porođajte komadiće preko sira i origana.
3. Za sos pomiješajte u činiji med i maslinovo ulje. Dodajte i prstohvat bibera.
4. Prelijte komadiće smokvi sa malo sosa. Zapecite tartalete u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 15 minuta.
5. Pospite ispečene tartalete potočarkom, preko savijte po 3 kriške pršute. Prelijte ostatkom sosa.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen