
Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Foto: Ljekovito bilje
Sastojci:
200 g krušaka
400 g bundeve
2 kašike maslinovog ulja + komadić putera
malo maslaca
1 ljubičasti luk
so
biber
1 kockica za supu
Priprema:
Kruške i bundevu oguliti, te ih narezati na kocke. Luk sitno isjeći, pa kratko propržiti na maslinovom ulju i puteru. Dodati kockice bundeve i kruške i dinstati nekoliko minuta. Potom naliti vodom da ogrezne, dodati kockicu za supu i kuhati dok povrće ne omekša, a zatim sve usitniti štapnim mikserom. Na kraju posoliti i pobiberiti.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU LJEKOVITO BILJE BiH!
FB: www.facebook.com/Ljekovito-bilje-BiH
IZVOR: LJEKOVITO BILJE