Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Ukoliko volite krem čorbe, isprobajte ovaj recept za brzu i ukusnu krem čorbu od krompira!
Sastojci:
Priprema: Ogulite i operite krompir pa ga isijecite na sitne kockice. Isto uradite sa lukom, celerom i peršunom. Istopite maslac na laganoj vatri, a zatim dodajte luk i dinstajte ga dok ne požuti. Zatim dodajte celer i peršun i dinstajte još 5 minuta. Na kraju dodajte krompir i dinstajte još 5 minuta uz redovno miješanje. Dolijte vode i kuhajte dok krompir ne omekša. Kada je krompir gotov, u čorbu dodajte slatku pavlaku i prokuhajte 2 minuta pa sklonite s ringle. Štapnim mikserom obradite čorbu kako biste dobili finu kremastu teksturu.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Thinkstock