Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Danas vam donosimo recept za ukusnu i zdravu krem čorbu od tikvica i mrkve.
Sve što vam je potrebno je…
Priprema: Istopite maslac u šerpi, zatim dodajte crveni i bijeli luk i dinstajte 2-3 minute. Dodajte tikvice i mrkvu, promiješajte, a zatim poklopite i kuhajte 3-4 minute. Dodajte vode, toliko da prekrije povrće. Sve začinite, a zatim kuhajte dok mrkva ne omekša. Štapnim mikserom ispasirajte smjesu iz šerpe, a zatim joj dodajte pavlaku za kuhanje. Kuhajte dok ne prokuha, sklonite sa šporeta i dodajte nekoliko listića svježeg peršuna ili ruzmarina.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Thinkstock