Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Ukusna krem supa od svježih gljiva, sa dodatkom prepečenog hljeba, idealan je odabir za toplo predjelo.
Sve što vam je potrebno je…
Priprema: Rastopite maslac u velikoj šerpi, na srednjoj temperaturi. Dinstajte luk i gljive 10-ak minuta, dok ne omekšaju. Lagano dodajte brašno i miješajte sve dok ne dobijete glatku masu. Postepeno dodajte i vodu sa razmućenom kockom za supu i povremeno promiješajte. Kada se supa zgusne, dodajte pavlaku za kuhanje, pa potom začinite solju i biberom. Servirajte toplu supu, sa dodatkom mrvica prepečenog hljeba.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Getty Images