![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2020/07/gaspaco-paradajz-recept-Getty-600x470.jpg)
Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Krompir oguliti i isjeći na kocke, pa ga obariti u slanoj vodi da omekša. Zatim ga ispasirati i ostaviti da se ohladi.
2. Pečenicu isjeći na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. U posudi za miješenje sjediniti pasirani krompir, pečenicu, kačkavalj, jedno jaje, peršun, 50 g brašna i 50 g prezli. Dodati začine po ukusu te sve sastojke dobro izmiješati da se dobije ujednačena smjesa pogodna za oblikovanje.
4. Od pripremljene smjese nauljenim rukama oblikovati krokete. Uvaljati ih u preostalo brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle. Potom ih pržiti na vrelom ulju najprije sa jedne, a zatim i sa druge strane dok ne porumene.
5. Posebno sjediniti majonez i pavlaku, dodati rendane kisele krastavce i promiješati.
6. Pržene krokete preliti sosom od majoneza.
Izvor: Dobra hrana