![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2020/07/gaspaco-paradajz-recept-Getty-600x470.jpg)
Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Za paniranje:
Priprema:
1. Bijeli krompir obariti zajedno sa ljuskom. Zatim ga oguliti, ispasirati i ostaviti da se ohladi.
2. Ohlađeni krompir sjediniti sa jajima, parmezanom i uljem. Posoliti po ukusu te postepeno dodavati mješavinu brašna i praška za pecivo, te mijesiti dok se ne dobije mekše, glatko tijesto.
3. Prašku šunku isjeći na kockice.
4. Tijesto od krompira pomoću oklagije istanjiti na debljinu od 1 cm. Okruglom modlom za krofne na tijestu izvaditi krugove.
5. Na polovinu svakog kruga staviti kašikicu sjeckane salame i preklopiti. Krajeve tijesta pritisnuti da se slijepe.
6. Krokete uvaljati u umućena jaja pa u prezlu. Zatim ih pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
7. Pržene krokete preliti majonezom.
Izvor: Dobra hrana