Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Slaninu isjeći na štapiće, oguljen krompir i paradajz na kolutove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. U teflonskom tiganju na malo ulja propržiti slaninu a potom je izvaditi i ostaviti na toplom. U masnoći od slanine napola propržiti krompir sa obje strane, te i njega izvaditi iz masnoće.
3. Vatrostalnu posudu nauljiti pa u nju poslagati polupečen krompir, preko njega rasporediti 1/3 pržene slanine, posuti sa 1/3 kačkavalja, prekriti kolutovima paradajza, začiniti po ukusu i na kraju posuti origanom. Isti postupak ponoviti još dva puta, a završiti paradajzom.
4. Posebno umutiti jaja, pavlaku i mlijeko, te pripremljenom masom zaliti pitu i staviti je u rernu da se peče dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana