Krompir pita s paradajzom

by | 9 Oktobra, 2013

Krompir-Pita

Sastojci:

  • 200 g bekon slanine
  • 1 kg krompira
  • 200 g kačkavalja
  • 500 g paradajza
  • 1 dl mlijeka
  • 1 dl pavlake
  • 3 jajeta
  • 0,5 dl ulja
  • začin C, origano

Priprema:

1. Slaninu isjeći na štapiće, oguljen krompir i paradajz na kolutove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. U teflonskom tiganju na malo ulja propržiti slaninu a potom je izvaditi i ostaviti na toplom. U masnoći od slanine napola propržiti krompir sa obje strane, te i njega izvaditi iz masnoće.
3. Vatrostalnu posudu nauljiti pa u nju poslagati polupečen krompir, preko njega rasporediti 1/3 pržene slanine, posuti sa 1/3 kačkavalja, prekriti kolutovima paradajza, začiniti po ukusu i na kraju posuti origanom. Isti postupak ponoviti još dva puta, a završiti paradajzom.
4. Posebno umutiti jaja, pavlaku i mlijeko, te pripremljenom masom zaliti pitu i staviti je u rernu da se peče dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana