Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Krompir zajedno sa ljuskom obariti. Potom ga ocijediti od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi pa ga oguliti i isjeći na krupnije kocke.
2. Crni luk očistiti i isjeći na kockice, a mesnatu slaninu na štapiće.
3. Rotkvice takođe očistiti i isjeći na polukrugove.
4. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati slaninu te i nju pržiti dok ne porumeni.
5. U odgovarajućoj posudi sjediniti krompir, rotkvice, peršun, crni luk i slaninu zajedno sa masnoćom u kojoj se pržila.
6. Dodati začine po ukusu te sve sastojke polako promiješati. Pripremljenu salatu servirati dok je još mlaka.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept