![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2020/07/gaspaco-paradajz-recept-Getty-600x470.jpg)
Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Pirinač obariti u slanoj vodi a potom ga procijediti.
2. Kačkavalj izrendati na krupno rende, a mesnatu slaninu sitno isjeckati.
3. U manjoj posudi sjediniti margarin i jaja pa dobro izmiješati. Posebno sjediniti prezle i pavlaku.
4. U većoj posudi sjediniti pirinač, mješavinu margarina i jaja, smjesu od prezli i pavlake, kačkavalj i slaninu. Dodati začine po ukusu i dobro izmiješati.
5. Od pripremljene mase oblikovati kuglice veličine oraha i pržiti ih na vrelom ulju sa svih strana kako bi porumenele.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept