Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
225 g svježeg kravljeg sira
pola šolje (od 2 dl) tunjevine iz konzerve
50 g majoneze
malo suhog bosiljka i ruzmarina
so, biber
100 g susama
Priprema:
1. Tunjevinu dobro ocijediti od suvišne masnoće, pa sipati u činiju.
2. Dodati usitnjen sir i sve dobro promiješati.
3. Ovoj smjesi dodati majonezu, malo bosiljka i ruzmarina, te posoliti i pobiberiti po ukusu.
4. Dobro promiješati kako bi se svi sastojci sjedinili, a zatim uzimati rukom pomalo smjese i oblikovati kuglice.
5. Susam kratko propržiti na suhoj tavi, pa sipati na tanjir.
6. Uvaljati kuglice u susam i staviti u frižider na sat vremena da se stegnu.
Izvor: Pošalji recept