![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2020/07/gaspaco-paradajz-recept-Getty-600x470.jpg)
Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Foto: Ljekovito bilje
Sastojci:
800 g paradajza
1 glavica luka
2 čena bijelog luka
200 ml vode
150 ml vrhnja za kuhanje
1 kašika maslinovog ulja
1 kašika neslanog putera
svježe mljeveni biber i so po želji
Priprema:
Otopiti puter na blagoj temperaturi i prodinstati sjeckani crveni i bijeli luk. Dodati maslinovo ulje i dinstati desetak minuta.
Ubaciti oljušten i sitno isjeckan paradajz. Nakon deset minuta sipati vodu, pa kad sve proključa, kuhati još desetak minuta.
Posoliti, pobiberiti i dodati ostale začine po želji.
Ispasirati štapnim mikserom i dodati vrhnje za kuhanje.
Služiti toplo.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU LJEKOVITO BILJE BiH!
FB: www.facebook.com/Ljekovito-bilje-BiH
IZVOR: LJEKOVITO BILJE