Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Makarone obariti u slanoj vodi, mocarelu, pelat paradajza, papriku i prašku šunku isjeći na kocke, mladi luk na kolutove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. Na malo ulja propržiti mladi luk, te dodati papriku i pelat paradajza, pa dinstati uz povremeno dolijevanje vode dok povrće ne omekša.
3. U omekšalo povrće dodati prašku šunku, paradajz pire i origano, začiniti po ukusu i dinstati još 5 minuta.
4. U nauljenu vatrostalnu posudu sipati 1/3 makarona, zatim nanijeti sloj pripremljenog fila, posuti mocarelom i kačkavaljem, isti postupak ponoviti još jednom, te završiti makaronama.
5. U odgovarajućoj posudi umutiti jaje, pavlaku i mlijeko, preliti preko poslednjeg sloja makarona i posuti parmezanom.
Izvor: Dobra hrana