![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2020/07/gaspaco-paradajz-recept-Getty-600x470.jpg)
Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti jogurt, jaja, prašak za pecivo, ulje, griz i malo soli po ukusu.
2. Jednu koru za pitu premazati pomoću kuhinjske četke smjesom od jogurta. Prekriti je drugom korom i opet premazati smjesom od jogurta. Zatim duž jednog kraja kore rasporediti dvije cijele i jednu polovinu viršle jednu do druge, te kore pažljivo urolovati.
3. Oblikovanu rolnu presjeći na 5 jednakih dijelova. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još jednu rolnu i takođe je isjeći na manje komade.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega rolnice s viršlama. Premazati ih preostalom smjesom od jogurta i posuti susamom.
5. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumene.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept