Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Jaja obariti pa ih oljuštiti.
2. Ohlađena jaja poprečno presjeći napola te izvaditi žumanjke.
3. Suhi vrat sitno isjeckati.
4. Sjediniti žumanjke, pavlaku, majonez, parmezan, suhi vrat i začine po ukusu. Sastojke dobro izmiješati da se dobije ujednačena smjesa.
5. Pripremljenom smjesom napuniti bjelanjke i staviti ih u frižider.
6. U manjoj šerpici otopiti puter a zatim dodati brašno i kratko propržiti. Uz neprestano miješanje postepeno dolijevati mlijeko. Kada se mlijeko zgusne, dodati rendani kačkavalj i začine po ukusu pa promiješati.
7. Stegnuta jaja izvaditi iz frižidera te svako preliti punom kašikom bešamel sosa i dekorisati mljevenom paprikom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept